Cryolipolisys

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική μέθοδος, δηλαδή χωρίς νυστέρι, ενέσεις και χειρουργείο, που υπόσχεται να μειώσει το συσσωρευμένο τοπικό λίπος. Βοηθάει στην αφαίρεση του επίμονου τοπικού λίπους που δεν χάνεται με δίαιτα ή γυμναστική, όπως και στην βελτίωση της σιλουέτας, χάνοντας παράλληλα πόντους. Δεν είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους που απευθύνεται σε υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους, αλλά μια μέθοδος αφαίρεσης των λιποκυττάρων, όπως η λιποαναρρόφηση, απλά γίνεται με φυσικό τρόπο.

Είναι μια ιατρική μέθοδος για να εξαλείψετε τα ψωμάκια, την κοιλιά και την περιφέρεια, αφού η εφαρμογή της τοπικά βοηθά στο να χάσετε 3-5 πόντους από αυτά τα σημεία. Αν συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης, τα αποτελέσματα θα είναι πιο γρήγορα ορατά. Για να γίνουν όμως μόνιμα θα πρέπει να μάθετε να ακολουθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους σύσφιξης, καταπολέμησης της κυτταρίτιδας κλπ για να πετύχετε καλύτερα τον στόχο σας.

Πως λειτουργεί η κρυολιπόλυση;

Είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί ελεγχόμενη ψύξη, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν, η οποία βοηθά το λίπος να διασπαστεί. Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι ορατά σε βάθος χρόνου και συγκεκριμένα μετά από 1,5 – 3 μήνες.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή θεραπεία λιπογλυπτικής που βασίζεται στο μηχανισμό της ψύξης. Τα λιποκύτταρα του υποδόριου ιστού (αυτά που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα) καταστρέφονται για πάντα, χωρίς να βλάπτονται οι παρακείμενοι ιστοί του δέρματος και χαρίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα σμιλευμένου σώματος.

Ο λόγος που δεν επηρεάζονται τα κύτταρα του παρακειμένου ιστού του δέρματος είναι ο τρόπος που λειτουργεί η ειδική κεφαλή που προσαρμόζεται στο μηχάνημα της κρυολιπόλυσης. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία vacuum σηκώνει μόνο τον επιφανειακό ιστό του δέρματος και τον παγώνει, αφήνοντας τον υποκείμενο ανέπαφο.

Πιο συγκεκριμένα, τα λιποκύτταρα εκτίθενται σε χαμηλές θερμοκρασίες με την βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος, το οποίο τα παγώνει. Αυτό προκαλεί την κρυστάλλωση και τη νέκρωση τους, ενεργοποιώντας στη συνέχεια την διαδικασία της φυσικής αφαίρεσης τους. Τα νεκρά λιποκύτταρα απομακρύνονται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος, οδηγώντας στη βαθμιαία μείωση του πάχους του στρώματος τους λίπους.

Για την εφαρμογή της κρυολιπόλισης δεν χρειάζεται να γίνει τοπική ή ολική αναισθησία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εφαρμοστούν ειδικά προστατευτικά μεμβρανών για το δέρμα και να μην φοράτε μεταλλικά αντικείμενα κατά την διάρκεια της συνεδρίας.

 

Σε ποιες περιοχές του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί η κρυολιπόλυση

Οι περιοχές στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η κρυολιπόλυση είναι όσες έχουν συσσωρευμένο λίπος. Αυτές είναι συνήθως τα μπράτσα, η κοιλιά, τα πλάγια της μέσης, οι γλουτοί, οι μηροί και τα γόνατα. Σε κάθε περιοχή χρησιμοποιείται και διαφορετικό εξάρτημα – βεντούζα, έτσι ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εφαρμογή.

Αναλυτικότερα για κάθε περιοχή εφαρμογής:

– Στα μπράτσα .

– Στην κοιλιά και το στομάχι.

– Στα πλάγια της μέσης και της πλάτης.

– Στους γλουτούς .

– Στους μηρούς.

Πλεονεκτήματα της κρυολιπόλυσης:

1. Στοχεύει κατευθείαν στις περιοχές με το επίμονο τοπικό λίπος και το καταστρέφει
2. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, αρκεί να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό και να ακολουθήσετε υγιεινό τρόπο ζωής
3. Άμεσα αποτελέσματα με φυσικό τρόπο που γίνονται ορατά μετά από 4 – 6 εβδομάδες
3. Δεν είναι επεμβατική μέθοδος λιπόλυσης, αλλά αποδεδειγμένα αποτελεσματική και ασφαλής
4. Δεν έχει χρόνο αποθεραπείας
5. Έχει προσιτό κόστος
6. Η διαδικασία είναι ανώδυνη
7. Συνήθως απαιτείται μόνο 1 συνεδρία
8. Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος, κάνοντας σύσφιξη και αποφεύγοντας την χαλάρωση
9. Δεν χρειάζεται να κάνετε εισαγωγή σε κάποιο νοσοκομείο ή κλινική

Αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης:

Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης δεν είναι άμεσα ορατά. Χρειάζεται να περάσει ένα χρονικό διάστημα 30-40 ημερών όπου και αρχίζουν να φαίνονται. Σε αυτή τη φάση ο γιατρός κάνει επανέλεγχο και κρίνει αν χρειάζεται επαναληπτική εφαρμογή της μεθόδου. Τα τελικά αποτελέσματα γίνονται εμφανή μετά τους 2 – 3 μήνες και μπορούν να γίνουν μόνιμα μόνο αν συνεχίσετε να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, διατηρώντας σταθερό το βάρος σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως με κάθε θεραπεία κυρολιπόλυσης καταστρέφονται περίπου το 20% – 40% από τα λιποκύτταρα της περιοχής στην οποία εφαρμόζεται. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ορισμένες φορές χρειάζεται να επαναληφθεί η κρυολιπόλυση σε κάποιο σημείο.

Κρυολιπόλυση
Αποτελέσματα Κρυολιπόλυσης